sunnuntai 23. joulukuuta 2012

RYHDIKÄS IHMINEN ON KAUNIS!Sain innoituksen kirjoittaa ryhdistä, kun erään aamutreenin pääteeksi törmäsin Alexander Stubbiin Nokia Housessa. Ensin kuului selkäni takaa tuttu ääni ja sitten näkyi koko komeus tyylikkässä puvussa. Ja se ryhti! Pään kannatus, rinta rottongilla, selkä hyvässä asennossa ja muutenkin niin sporttinen olemus. Sellaista on ilo katsella. Rohkaisin mieleni ja laitoin Herra Stubille pienen kehun ja hänpä vastasi ja kertoi hyvän asennon salaisuuden löytyvän painonnostosta. Hän on kuulemma löytänyt lajin vajaa vuosi sitten. Enpä voinut muuta todeta kuin "Keep it up!"
Valitettavasti hyvään ryhtiin törmää nykyään liian harvoin. Olen monesti miettinyt, miksi niin moni haluaa näyttää Quasimodolta ja jo niin aikaisella iällä ( tai sitten harvempi oikeasti katsoo itseään peilistä): pää painuu eteen ja "emännän kyttyrä" yläselässä korostuu. Ja kun hartia ja pää alkavat painua etukenoon, niin vähitellen muu kroppa seuraa perässä. Liian moni nuori tänä päivänä näyttää selkärangattomalta ja jo hieman vanhemmilla pää kurkistaa hartioiden välistä kuin kilpikonnalla konsanaan.
Kuinka tähän ryhtiin saisi sitten hieman kohennusta?
No, ihan ensimmäiseksi voi hetken tutkia peilin edessä omaa asentoaan edestä ja takaa. Mistä pullottaa liikaa ja missä on liikaa ojennusta. Sivusta katsottuna selän pitäisi olla S-kaaren muotoinen. Hartiat jotakuinkin keskiasennossa, rinta auki, pää linjassa muun vartalon kanssa ja leuka "sisässä." Keskivartalon kohdalla navan alta pientä kiristystä, vatsa piiloon ja lantio rintakehän alle.
Jos ryhti on alkanut painua kasaan, niin yleensä yläselän treenaaminen, rintalihasten venyttäminen ja keskivartalon tukilihasten vahvistaminen tekevät jo paljon. Ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon ja minulta saa lisää :=)
Tutkipa oheista kuvaa ja mieti, löydätkö itsesi jostain hahmosta?
Ryhdikästä päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti