sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

fivefingers ja Tiinan onnelliset jalat

Olin pitkään katsellut salilla ystäväni, toisen ohjaajan hassun näköisiä jalkineita. Niissä jokainen varvas pujoteltiin omaan koloonsa ja jalkineet olivat ihanan värikkäät ja jotenkin hellyyttävän näköiset. Ystäväni kertoi käyttävänsä "fivefingers" jalkineita lihaskunto- ja core-tunneilla sekä kahvakuulatreeneissä. Hän kehui pehmeitä, mutta tukevasti jalkaan istuvia tossujaan vuolaasti.
Kotiin päästyäni googletin jalkineet ja löysin lähimmän Fivefingers- myymälän Kampista.
Seuraavana päivänä suuntasin 4Runners-liikkeeseen ja hankin itselleni ihanat, vaaleanpunaista ja harmaata väriä toistavat "varvastreenikenkäni."  Kassalla kyllä hieman mieltä kirpaisi, kun pulitin ohkaisista tossukoista liki 150 euroa, mutta samalla ajattelin, että jos näiden jalkineiden avulla pääsisin jalkaterä- ja polvikivuista, niin ne olisivat jokaisen euron ja sentin arvoiset.
Pienestä alkutuskailusta- ja hämmennyksestä toivuttuani ( ei ole ihan helppoa survoa ikävästi sisäänpäin kiertynyttä isovarvasta ja toista vasaravarvasta omiin koloihinsa) olen käyttänyt jalkineita lenkeillä ja jumpissa. Olen ollut innoissani mm. siitä, että voin taas tehdä askelkyykkyä koko liikeradalla ja pystyn treenaamaan jalkaterää aivan eri lailla kuin tavallisissa aerobickengissä. Ja mikä parasta, jalkaterät eivät juurikaan ole tulleet kipeiksi. Olen kokeillut melkoisen valikoiman erilaisia terveyskenkiä kasvavan vaivasenluuongelmani takia. Olen yrittänyt tehdä pitkiä kävelylenkkejä ilman, että varpaat ja päkiä väsyvät, mutta aikaisemmin noin tunti on ollut ehdoton yläraja. Nyt voin tehdä pitkiä lenkkejä ja jopa juosta ilman, että jalkaterät kipeytyvät. Toinen mielenkiintoisen seikka on se, että pystyn juoksemaan ja tekemään hyppyjä jumpassa ilman, että alaselkä kipeytyy. Aikaisemmin hyppiminen ja liika innostus juoksulenkillä kostautuivat aina seuraavana päivänä ja alaselkä oli kipeä ja jäykkä. - Tätä ikävää tuntemusta en ole kokenut kertaakaan silloin, kun minulla on ollut fivefinfersit jalassa. Hämmästyttävää! -  Jalkineet ovat myös ilmavat ja erittäin kevyet ja mikä parasta, ne voi pestä pesukoneessa!

Nyt aionkin pakata jalkineet kesälomalle mukaan ja teen kesäiset lenkit, patikoinnit ja treenit uusilla, ihanilla "varvastossuillani." Hyvästi varvaskivut ja jalkaterän kolotukset, tervetuloa "HAPPY FEET!"

 Lisätiedot osoitteesta www.fivefingers.fi
 Jälleenmyyjät mm. www.4runners.fi, Partioaitta, Stockmann + paikalliset Intersport-liikkeet

1 kommentti:

  1. Ja lisää suitsutusta näistä ihanista jalkineista: nyt takana yli 20 jumppatuntia, salitreenejä, pitkiä kävelylenkkejä ja entistä iloisemmat ja vahvemmat jalkaterät.
    Pitää hankki yksi pari lisää!!
    Joko sinä olet hankkinut omasi?

    VastaaPoista