perjantai 13. heinäkuuta 2012

Heittäydy "lapselliseksi!"


Jätä "tabletit" ja kännykät hetkeksi rauhaan, ota taukoa television katsomisesta, pistä salikortti  hyllylle ja siirry ulos- säästä riippumatta. Päästä sisäinen lapsesi valloilleen ja villiinny ja innostu kesästä sekä monista liikuntamahdollisuuksista.
Hae uusia seikkailuja vaikkapa niistä kymmenistä lasten seikkailu- ja puuhapaikoista, joita Suomesta löytyy joka kylästä. Lähde riehumaan yhdessä lasten kanssa oikealla asenteella ja huomaat, kuinka hauskaa esim. vedessä präijääminen on.
Vietin yhtenä helteisenä kesäpäivänä railakkaat kuusi tuntia lasteni kanssa Puuhamaassa, jossa löytyi minitramppoja, pomppulinnaa, kiipeilytelineitä ja aivan huikea vesipuisto. Ja kaikki tämä 20 euron hintaan. Suunnittelimme matkan ja päiväohjelman ennakkoon ja pakkasimme aikaisin aamulla omat eväät kylmälaukkuun( kioskit tarjoavat vain herkkuja ja makkara-perunoita), kevyttä vaatetta päälle ja ajoimme vajaassa tunnissa Puuhamaan portille. Ja olimme iloisia aikaisesta startista: jonoja ei ollut vielä laisinkaan ja kaikkiin laitteisiin pääsi monta kertaa peräkkäin. Päivän suunnitelma oli selvä; ensin kunnon hiet leikkikentällä, sitten suihkun kautta vesimaailmaan. Ja kyllä riitti erilaista liukumäkeä, tunnelia, vesisuihkua ja pomppua, patjalla ja ilman. Ja ilokseni totesin, etten ollut ainut aikuinen vilskeessä mukana. Meitä äitejä ja isiä oli menossa mukana kymmeniä ja kaikilla yhtä hauskaa.
Oli ihanaa olla lapsi lasten joukossa ja huutaa sydämensä kyllyydestä vesiliukumäissä ja tunneleissa.
Enkä muista, koska ruisleipä ja kuuma kahvi olisivat maistuneet yhtä hyviltä kuin tuntien leikkimisen jälkeen. 
Ja kotimatkalla takapenkiltä kuului vain tasainen tuhina :=)

Suosittelen Puuhamaata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti