keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mielessä maraton!

Kuten edellisessä jutussani totesin, ollaan Riikan treenissä siinä pisteessä, että ensimmäinen pidempi juoksukoitos houkuttelee ja maraton välkkyy Riikan suunnitelmissa. Ennen kesälomaani tein hänelle kunnianhimoisen kesän kausisuunnitelman, viikko-ohjelmat sekä uuden treeniohjelman salille. Tavoitteena on ollut voiman lisääminen ja toisaalta eritasoisten treeniviikkojen toteuttaminen: kovilla viikoilla on ohjelmassa ollut pidempiä juoksulenkkejä, intervallivetoja ja alaraajapainotteisia punttitreenejä. Kevyemmillä viikoilla on palauteltu ja pidetty liikkuvuudesta huolta.
Riikka on raportoinut kiitettävästi kesätreenien sujumisesta ja odotan innolla ensimmäistä tapaamistamme salilla lomien jälkeen.
Uudessa kuntosalitreenissä kiinnitin huomiota heikkoihin lihasryhmiin ja keskivartalon hallintaan. Myös pakaroille haettiin uusia liikkeitä, jotta juoksuaskeleeseen saataisiin "lisää lentoa."

Riikka tekee hyvin hallittua syväkyykkyä kasvavilla vastuksilla.
Punttitreeneihin on tullut ihan uudenlainen ote ja tulosta syntyy!

Kesän aikana Riikan normaalit viikkojumpat ovat olleet tauolla ja hyvä niin. Liiallinen aerobinen jumppatreeni, jossa kuormitus pysyy jotakuinkin samana kuormittaa elimistöä, usein samoilla liikkeillä samoja lihasryhmiä sekä hidastaa voimatreenin vaikutuksia ja voiman kasvua. Nyt Riikka on pystynyt keskittymään voimaharjoitteluun ja kehittämään heikkoja lenkkejään.
Erityistä huomiota olen myös laittanut lepopäiville. Lepääminen ei ole aikaisemmin ollut Riikan "juttu" ja asiasta on keskusteltu useampaan otteeseen. Vähitellen viesti kuitenkin menee perille ja Riikka malttaa suoda keholleen lepoa ja antaa näin mahdollisuuden palautumiseen ja sitä kautta kehittymiseen.
Ja loppukesän s-posteista päätellen seuraavaksi pureudumme edelleen ravintoon ja rasvanpolttoon. Tosin Riikan kohdalla puhutaan jo niistä "kosmeettisista kiloista", ei terveydellisistä rasitteista.

Rautaa nousee jo ihan kunnioitettavia määriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti