keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

ALOITA ITSESTÄSI HUOLEHTIMINEN AJOISSA

Teen melkoisen paljon työtä yli 60-vuotiaiden asiakkaiden kanssa. Osa PT-asiakkaistani on jo yli 65-vuotiaita ja lisäksi ohjaan ihanaa senioriryhmää viikottain( ikähaarukka 55-75v.) Suurin osa senioreista mennä porskuttaa ja jaksaa hienosti mukana jumpissa ja kuntosalilla, mutta on harmittavan paljon myös sellaisia, joille liikkuminen ja arjesta selviäminen on todella haastavaa.
Miksi?
No, meitin kroppa on vaan sillä lailla suunniteltu, että jotakuinkin viiskymppiseksi voi porskuttaa aika lailla vailla vaivoja ja kolotuksia- vaikka eläisi melkein kuin siat pellossa.
Mutta ootas vaan, kun 50v. kilahtaa mittariin, niin jo alkavat kolotukset: selkä särkee, polvet eivät kestä portaita ja painokin alkaa nousta, vaikka söisi kuin lintu.
Ja kun 60v. on mittarissa, niin ainakin 1½-sairautta on jo vaivana. Paino, kolesteroli ja verenpaine nousevat ja kohta saakin aamusella heittää kourallisen lääkkeitä naamariin.
Ja sitten kun aloittaa kuntoilun, niin se on a) raskasta b) tulee hiki vääristä paikoista c) nivelet kipeytyvät d) töitä saa tehdä paljon, että kunto nousee ja olo helpottuu.

Tämä minua niin harmittaa ja haluaisin toitottaa jokaiselle kolmekymppiselle, että aloita nyt herran tähden viimeistään tässä kohtaa itsesi hoitaminen. Irtoripsiin ja kynsiin kyllä on rahaa, mutta kehon hoidossa säästetään ja jätetään kropan hoito ihan retuperälle.
Niin pienillä jutuilla saisi itsensä pysymään kunnossa, kun vähän jaksaisi panostaa.

Jokainen iäkkäämpi asiakas, joka salilla koettaa saada kävelylihaksia kuntoon ja selkä ojentumaan toteaa, että "kunpa olisin aloittanut liikunnan ajoissa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti