keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

VALINTA ON SINUN


Eilen illalla istuin nenä kiinni lavan reunassa ja kuuntelin korvat höröllään Paula Heinosen terveyyttä ja energisyyttä käsittelevää luentoa. Voisin todeta saman, kuin se iäkäs rouva "Sleepless in Seattle" leffassa, että "I'll have, what she is having"- Niin energinen ja vakuuttava oli Paula, taas kerran.
Olen kuunnellut Paulaa useamman kerran ja lukenut kaikki hänen kirjansa. Hänen viestissään on paljon samoja faktoja, joita myös myöhemmin Kaisa Jaakkola on esittänyt omissa kirjoissaan.
PÄÄPOINTTI molemmilla on, että olet itse vastuussa omasta hyvin ( tai pahoin)-voinnistasi ja sinä päätät, mitä suuhusi pistät.
Ravinnolla on VALTAVA merkitys siihen, kuinka energisiä olemme, minkä värisillä laseilla katsomme elämää ja kuinka terveinä pysymme. Allekorjoitan jokaisen sanan.
Ei tarvitse kuin mennä isoon kauppakeskukseen hetkeksi istumaan ja katselemaan ohi kulkevaa ihmismassaa. Miltä me suomalaiset näytämme? - Ylipainoisilta, hitailta ja väsyneiltä. Anteeksi vaan, mutta näin on.
Avaimet muutokseen ovat jokaisen omassa taskussa ja jo pienillä teoilla on iso merkitys. Kokeile vaikka näitä:

1. Herää aamulla hyvällä tuulelle :=)
Kuulostaa naivilta ehkä, mutta kukaan muu ei päätä puolestasi, millä tuulella aamulla sängystäsi nouset ja päiväsi aloitat.
2. Syö aamupala
Monet tutkimukset todistavat, että aamupalan nauttivat pysyvät helpommin normaalipainoisena, napostelevat vähemmän ja syövät vähemmän sokeria.
3. Lisää vihanneksia ja hedelmiä ruokavalioosi, ainakin 5-6 kourallista päivässä
Saat vitamiineja, antioksidantteja ja rutkasti vastustuskykyä
4. ULKOILE!!!
Kokeile, mitä happihyppely saa aikaan. Jos voit kirkkain silmin väittää, että ulkoilu tekee uneliaaksi ja vie viimeisetkin energiat, niin soita minulle.
5. Laita vaaleanpunaiset lasit päähän
Katso elämää hieman leppoisemmin ja mieti, onko asiat niin kurjasti kuin mitä mielessäsi maalailet.

Jokainen voi tehdä muutoksen ja jokaisella on oikeus ( ja velvollisuus melkein) voida paremmin! Aloita muutoksen teko jo tänään.

ONNEA MATKAAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti