perjantai 18. toukokuuta 2012

Riikan kuntokoulu, osa 2


Tänään oli vuorossa kuntosalitreeni Fit1 salilla Matinkylässä. Keskityimme keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja käyttämiseen liikkeessä sekä tasapainon kehittämiseen. Treenivälineinä olivat 6 kg Gymstick-painopallo, voimapyörät, keppi, kevyempi painopallo sekä pieni terapiapallo.
Teimme intensiivisen 45 minuutin treenin, jonka aikana haastoin Riikan keskivartalon hallintaa, reaktionopeutta ja tasapainoa.
Riikka on ihanteellinen valmennettava. Hän tarttuu haasteisiin hymyssä suin ja keskittyy jokaiseen suoritukseen. Vielä kun saan hänet unohtamaan itsensä mollaamisen ja jokaiseen huonoon suoritukseen tarttumisen. Tasapainoharjoituksissa tämä tuli esiin useampaankin kertaan.Oppiminen tapahtuu onnistumisen ja epäonnistumisen kautta ja vähitellen, kun asiat tehdään oikein, onnistumisia alkaa tulla enemmän.
Mutta tämänkin päivän harjoittelu näytti sen, että Riikan pinnallisen lihakset ovat vahvat, mutta syviin lihaksiin kaivataan lisää voimaa ja kestävyyttä. Myös liikkuvuutta lannerangan alueella tarvitaan lisää ja siihen Riikka sai jo kotona tehtäviä harjoitteita.


Voimapyörän käyttö onnistui paremmin, kun reisien väliin laitettiin pieni terapiapallo.Reiden lähentäjät ja poikittainen vatsalihas toimivat parina.

4 kommenttia:

 1. Innostuin itse tekemään viime perjantaina Riikalle suunnittelemani ohjelman ja rassasin vatsalihaksia oikein kunnolla. Tein 3x15 toiston sarjaa voimapyörällä niin, että polvet olivat bosun päällä. Siihen yhdistin tangossa roikkuen 3x10 polvien rintaan vetoa. Jessus, oli vatsalihakset aika hellänä :=)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Anteeksi sekoilu viestien kanssa. Kysyin ensiviestissäni jotain, johon sainkin sitten vastauksen toisaalta. Seuraavassa viestissä pyysin poistamaan ensimmäisen viestini - ja huomasin vasta sitten, että voin sen itsekin poistaa.

  Hyvää kuntoa!

  VastaaPoista