tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappupäivän bongailua


Vietin aurinkoisen vappupäivän iltaa pyöräillen pitkin Espoon ja Helsingin katuja. Osan ajasta istuin vilkkaan rantakadun varrella ja katselin ohijuoksevia lenkkeilijöitä, sauvakävelijöitä ja kevätkirmaajia. Bongasin erilaisia etenemistyylejä ja eniten edustajia oli seuraavissa alalajeissa:

1. Hiihtäjät - tunnusomaista laahaava ja matala juoksuaskel, tossu tuskin irtoaa maasta, pakarat velttoina, "just hanging there." Etenemisvauhti hieman rollaattorikävelyä nopeampaa. - Ei kovin tehokkaan näköistä. Suurin osa tämän lajin edustajista keski-ikäisä rouvia ja herroja ja pari nuorta urosta.

2. Lonkat koukussa köpöttöjät - edellisestä versiosta hieman kehittyneempi ja vauhdikkaampi tyyli. Edelleen matala askel, jalka ei ojennu kunnolla missään vaiheessa, lyhyt askel ja kädet kiinni kyljissä, leuka pystyssä, rinta kasassa. Hieman reippaampi vauhti. Valtaosa tämän tyylin edistajista löytyi yli viisikymppisistä miehistä, arvioisin.


3. Pomppijat - pitkä, pomppiva askel, rinta pystyssä ja katse uljaasti eteenpäin: "Näkeeks kaikki mut?"

Tyypillinen edustaja alexanderstubb-mainen mies, joka omaa vahvat jalat ja muutenkin atleettisen vartalon.

4. Meditoijat : musiikit korvilla, tummat aurinkolasit, huivi päässä, vaatteet vimpan päälle, luut ja nahka ja pari lihasta, utuista ja jotenkin hengettömän näköistä menoa....

Ja sitten muutama silmänilo: pitkä ja eteenpäin vievä askel, PAKARAT töissä, hyvä ryhti ja käsien liike kruunasi rullaavan askeleen...mitä, oliko se Markus Pöyhönen. Ehkä.

Ja näitä tyylejä tarkkaillessa meni iloisesti puolisen tuntia auringossa, ihanasta ilmasta nauttien. Ja loppukaneettina ihan loistavaa, että jokainen juoksee tyylillään ja harrastaa liikuntaa.

Aurinkoista kevättä! Nautitaan valosta ja lämmöstä, viimein :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti