torstai 2. elokuuta 2012

Kyytiä kesäkiloille!


Anna mahdollisille kesäkiloille lähtöpassit heti, muuten ne "jäävät taloksi" ja ennenkuin huomaatkaan kaupan päälle tulevat joulukilot ;=)
Useaman asiakkaan ja tutun kanssa on jo ehditty vaihtaa kesäkuulumisia ja kuinka ollakkaan, melko monelle kesä toi matkassaan muutakin kuin hyttysenpuremia ja kesakoita nenälle.
Ja onhan se melko luonnollista, että rutiinien ja aikataulujen löystyessä on aikaa herkutella ja sallia itselleen erilaisia mielitekoja. Ja hyvä niin, ei aina tarvitse nipottaa. - Ja ihan omakohtainen kokemus tässä kirjoittelun taustalla: kesän illanistujaiset, treenitauko ja reilu viikon istuminen purjeveneessä viineineen ja herkkuineen toivat muutaman kilon ja paljon turhaa nestettä.
MUTTA TURHA MURHE POIS: kiloista pääsee, kun palaa heti ruotuun, ei ensi maanantaina, eikä koulujen alkaessa.
Tässä muutama helposti toteutettava keino:

1. Mieti, mistä kesäkilot tulivat? Jätitkö aterioita väliin, popsitko välipaloja, herkutteletko irtojäätelöllä, lipittelitkö viiniä pitkin päivää?
Palaa takaisin arkirytmiin eli säännöllinen ateriarytmi kunniaan: hyvä aamupala, jossa hyödynnät kauden marjoja tuoreeltaan. Kokeile vaikka tätä;  mansikka-mustikkasmoothie rasvattomasta rahkasta ja tilkka kylmää kivennäisvettä joukkoon ja pari jääpalaa.
Syö iso salaatti lounaaksi ja ota proteiinit kanasta tai kalasta.
Malta illallakin valmistaa kunnon ateria, älä lipsu kerrosvoikkarilinjalle. Iltaan sopivat kevyet kesäkeitot, salaatit tai vaikka hedelmäsalaatit raejuustolla höystettynä.
Karsi hetkellisesti turhaa leivän ym. turvottavan hiilarin syömistä ja ota kuidut marjoista ja hedelmistä.

2. Lisää liikuntaa arkeesi ja viikonloppuihin. Valoisat illathan suorastaan houkuttelevat ulos liikkumaan. Fillaroi, pelaa tennistä, rullaluistele, polkaise rantaan uimaan. ( ja jos olet koukussa Olympialaisiin, niin tallenna ja katso valikoiden)

3. Karsi kaikki turha alkoholin lipittely pois! Alkoholi ei ole totaalisesti pannassa, mutta mieti kokonaiskulutusta. Nykyajan tonkat ja isot tölkit suorastaan houkuttelevat huomaamatta kuluttamaan enemmän.

4. Kilauta kaverille, rimpauta naapurin ovikelloa ja hae kaveri kävelylle tai salille. Tai mene lasten kanssa pihalle peuhaamaan.

5. Ja muista, jos kilot ovat tulleet 4-6 viikon kesälomailun aikana, ne eivät lähde viikossa. Sisua, siskot ja veljet!
Kyllä loma oli muutakin kuin lököilyä: aamuinen kahvakuulatreeni rantakalliolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti